Sunday, Oct 02nd

Sist oppdatert:07:40:10 AM GMT

Du er her: Drift av anlegg
Banner
Banner
Banner
Banner

Drift av anlegg

Vedlikehold av ridebane – Hva er riktig?

harv og slodd 3bHva som er rett og galt er det mange meninger om, men en ting er helt sikkert, og det er at om banen er ujevn, støver, løs og eller varier om det er flere som har ansvar, så gjøres noe galt.

Les mer …

Velg effektive fester til dekken

fester2Det har vært skrevet mye om dekkenbruk. Både for og imot, men også om de forskjellige typene som fins. Vel så viktig er at festene er funksjonelle. For driftere av staller kan kronglete fester gi mye merarbeid.

Les mer …

Inn på tunet gir muligheter

Liv Signe Navarste og Lar Peder Brekk avduket ny logo for Inn p tunetEtter at den Nasjonale strategien for Inn på tunet kom i 2012, har det blitt fler og fler gårder som tilbyr Inn på Tunet. I dag er over 400 gårder med i ordningen. Flere av dem bruker hester som en del av tilbudet.

Les mer …

Nok vann til hestene om sommeren

1000lmedflotor4Om sommeren er det viktig at hestene drikker nok vann og for de som skal gi hestene dette, kan det bli mye bæring. Det fins derimot flere smarte løsninger.

Les mer …

Gjødselplukke maskin

DSC 0071Fjerning av hestemøkk er viktig, men ikke alltid den enkleste og morsomste jobben. Spesielt er det vanskelig å fjerne hestemøkk fra gress med greip. En gjødselplukkemaskin kan da være en god løsning.

Les mer …

Får du det du betaler for?

hoy og gjormeDe fleste som har hest i Norge betaler for å ha den oppstallet og har da en kontrakt som forteller hva som er inkludert. Det er derimot tolkningsutfordringer rundt kvaliteten på det som er inkludert. Det være seg kvalitet på grovfôr, kvalitet på ridebanebunnen, underlag i paddocker og andre ting som går på kvalitet.

Les mer …

Hønsehirse

honsehirseHønsehirse er et av de mest uønskede ugressene i verden. Ugresset finnes oftest i korn, poteter og grønnsaker, men kan forekommer i eng og beiter. I tørkeperioder klarer hønsehirsen seg godt. Hestemøkk er med på å spre ugresset.

Les mer …

Produksjon av grovfôr og pris

2017 07 05 15.42.55Man skulle tro at det å produsere gress er en enkel sak, men det ligger mye arbeid bak et godt resultat og man er også væravhengig i forhold til hvor mye man får ut av et jordet. Det er grunnene til at grovfôr blir en betydelig kostand ved å ha en hest.

Les mer …

Viktig å møkke ute

mokkDet er sommer og alt gror. Det gjør også parasitter som gror og utvikler seg i hestemøkka. Tar du arbeidet med å møkke vil hesten få mindre plager utvendig som innvendig, og du får mer spisbart gress til hestene. Det er mao bare gevinst ved å møkke.

Les mer …

Lukter det hest av deg?

kundegruppeHvor mange ganger har du ikke dradd fra stallen med stallklær og luktet hest. Har du tenkt på at mennesker som har allergi mot på hest eller høy kan reagere? Forskning bekrefter at du kan plage andre.

Les mer …

Tid for kantrydding

kantrydding med motorsagNorge gror igjen og det gjelder ikke minst kantene på jorder og beiter. Gevinsten man får ved å rydde, er både større område, mer lys på jorda, som igjen gir bedre kvalitet, og det estetiske blir finere for oss mennesker. Våren er en fin ryddetid.

Les mer …

Ikke bedre enn det svakeste ledd

ansatteDe fleste bedrifter er avhengig av at kundene er fornøyde slik at de kommer igjen og at firmaet utad har et godt omdømme. Firmaene er prisgitt de ansatte, men hva med et hesteanlegg? er det like enkelt der?

Les mer …

Kontroll av hestehenger

kontroll11Hvert tredje år må hestehengere som ikke brukes i næring til kontroll hos Statens vegvesen. De rapporterer videre til Mattilsynet som sitter med den formelle godkjenningen.

Les mer …

Oppfyller du loven og er du beredt når skader skjer?

forstehjelpHar du førstehjelpsutstyr på plass og kan du behandle forskjellige skader som kan oppstå på mennesker som arbeider, rir/kjører hest eller er på besøk?

Les mer …

Gode sparetips

sparPenger har man sjelden overflod av når man driver med hest. Om man er smart så kan man allikevel få de kronene man har, til å holde lengre. Her er noen tips.

Les mer …

Tips fra Safety-system

klemmenDet populære hindersystemet fra Safety-system finnes i hele landet. Mange steder finnes det derimot klemmer som er for stramme, bøyd eller for slakke.

Les mer …

Få et støttende miljø på anlegget

ilustrasjon miloIngen personer trives og utvikler seg i et miljø der noen klager, syter, mobber, bruker manipulasjon og hersketeknikker. Skal man utvikle seg selv og alle rundt seg, må man ha et støttende og utviklende miljø for dette. Dette er et felles ansvar der alle må bidra, men leder på stedet må starte prosessen og lede an.

Les mer …

Hvordan få inn penger fra dårlige betalere

faktura innkrevning webAlle som selger tjenester rundt hest, vet at man i løpet av årene kommer borti dårlige betalere. Man kan ta en del forhåndsregler og man kan få hjelp om ikke regningene betales. Hjelpen kan komme fra et innkrevingsbyrå..

Les mer …

Hvordan sjekke brannslukningsapparatet

slukningsapparatVinterhalvåret er dessverre tiden for branner. Et apparat som kan hindre en liten brann i å bli stor er brannslukningsapparatene. Disse skal eier sørge for er tilgjengelig og at de fungerer til en hver tid. Gjør de ikke det kan forsikringsutbetaling bli redusert og man kan få storbrann.

Les mer …

Gode tips for sjekk av gjerdene før vinteren

strtrd med sn pFør frosten setter seg i bakken og snøen laver ned, er det smart og sjekke gjerdene før vinteren. Årlig fylles media med nyheter om hester på rømmen. Som oftest går det bra, men viktig å sikre seg så godt man kan.

Les mer …

Hvordan redusere sykefraværet

ansatteEn stall stenger aldri, sykdom blant personalet kommer derfor alltid ubeleilig og er ofte til stor irritasjon. Det er derimot «lov» å bli syk og man skal ikke ha dårlig samvittighet, men arbeidsplassen og den ansatte selv, kan gjøre en del for å minske fraværet.

Les mer …

Hestesko kast

hestesko til gjenvinningDaglig skiftes det tusenvis av hestesko i landet. Mange av hovslagere lar disse ligge igjen i stallen. Der samles de enten i en haug i lang tid eller man hiver dem i søpla. Hestesko er derimot et resirkulerbart metall, som bør gå til gjenvinning.

Les mer …

Side 1 av 5