Thursday, Sep 19th

Sist oppdatert:08:35:06 AM GMT

Du er her: Bygg og anlegg
Banner
Banner
Banner
Banner

Bygg og anlegg

Alt om dressurbanen

oppsettMange har nok opplevd å se at den oppsatte dressurrailen ikke er blitt kvadratisk. Hvordan gjør man det rett og hva er det ellers man bør tenke på for å få en korrekt dressurbane. Hva er reglene og hvordan kan man pynte banen?

Vibrerende gulv

2015 11 23 12.47.10Flere steder i landet står det noe som tilsynelatende ser ut som en vanlig stallboks. En grå metallkasse som henger på veggen utenfor avslører derimot at det er noe mer med denne stallboksen. Den har nemlig et vibrerende gulv.

Slodd og harv – hva er hva?

harv og slodd 3Banen må harves sier en rytter på stallen. En annen sier at banen må sloddes. Forvirring over hva som er hva, og når man skal gjøre hva, er stor. Slodding og harving er nemlig to forskjellige ting og brukes til forskjellige tider og ettersom hvilken type ridebane man har.

Arkeologisk utgravning før bygging

utgraving3Det har levd mennesker i Norge siden istiden og alle har lagt fra seg spor i bakken. Når man skal bygge stall, ridehall eller ridebane, så kan det hende man må undersøke grunnen nærmere før man får lov til å bygge. Er det registrert funn i området kan det bli påkrevd at man graver prøvegrøfter.

Not wanted – Gullregn

gullregn3Beitetiden nærmer seg og da bør områdene sjekkes for giftige planter. En av dem er gullregn. Dette er en hageplante som ikke skulle spre seg, men det har man flere eksempler på at den har gjort.

Ny fabrikk - fra hestemøkk til biobrensel

Morten Norsk biokraftNå kan hestemøkk bli gjort om til biopellets. Morten Aasen står bak anlegget som i disse dager har startet opp produksjonen på Gardermoen.

Frostfri drikkeautomat

2016 02 24 11.11.33Hester skal ha tilgang til vann også om vinteren. I det Norske klimaet er kulde derimot en stor fiende i den sammenheng. Man kan løse problemet med strøm, men nå kan man også benytte frostfri vannautomat uten strøm.

Mange løsninger på frostfritt vann

frostfritt vannkarHakking av is i et frossent vannkar en mørk morgen i januar, er ikke det som gir den gode start på dagen. Stallmestern har tidligere skrevet om forskjellige løsninger for å unngå dette, men her er en samlet oversikt.

Hvordan lage et solid ridebanevant

Plastplank over murVantet i et ridehus får ofte en hard medfart av traktor som bearbeider banen, av hestene selv eller fuktskader over tid. Det koster litt ekstra, men en løsning kan være å gjøre det så solid, at det holder like lenge som ridehallen selv.

Side 2 av 12