Etter 13 år på Brunstad er Lillestrøm stedet for vinterens store begivenhet. En mengde grener cliniker, show og en stor messe er noe av det man kan oppleve i perioden 20. til 24. februar. Stallmestern er en av dem som vil være tilstede med egen stand under hele arrangementet.
Stallmestern nyheter
Stallmestern på Norwegian Horse Festival
Equine Fusion – sko til hesten
Helt siden romertiden har man skodd hestene med jernsko, men det er flere grunner til at man kan trenge alternativer. Equine Fusion er firmaet som lager sko av naturgummi og de viste frem produktene på Kingsland Oslo Horse Show.
Limelight - Stall og ridehusbelysning
Belysningen man bruker i ridehaller, er som regel av typen damplamper eller lysstoffrør. De siste årene har LED kommet som et alternativ med mange fordeler. Limelight er et firma som under Kingsland Oslo Horseshow viste frem sitt utvalg.
Gode råd kan bli til suksess eller til frustrasjon
I løpet av det siste året har veldig mange fått råd fra Stallmestern om ridebaner, men flere har derimot ikke alltid fulgt rådene som har blitt gitt. For mange har resultatet vært at man har fått en bane som ikke kan brukes slik man ønsker eller man har fått en stor ekstrakostnad.
Glassfiber silo fra Sisu Hest og Husdyr
Bruk av siloer til kraftfôr kan være arbeidsbesparende og en god innvestering. På markedet finns det siloer av stoff, metall og glassfiber. På messen Agroteknikk 2018 presenterte Kenneth Rønnestad fra Sisu Hest og Husdyr om siloer som er laget av glassfiber.
Utkast til ny forskrift om velferd for hest og hund i konkurranser
Mattilsynet har sendt ut på høring forslag til forskrift om velferd for hest og hund i konkurranser. Bakgrunnen til forskriften er å bidra til god velferd for hester og hunder som trenes til og brukes i konkurranser.
Agroteknikk 2018
Det er tre år siden forrige Agroteknikk ble avholdt på Norges Varemesse på Lillestrøm. Agroteknikk er Norges største landbruksmesse. Med 39.000 kvm til opp mot 200 utstillere. For hestefolket var det mer enn nok man kunne bruke penger på.
Safety System med nyheter
Safety System har vært på markedet i 30 år og stadig kommer det nye løsninger. De første hindrene lagde Erkki til sin egen ridebane i 1989 fordi han syntes de tradisjonelle tre utstyret var for tungt.
Innstramming av krav til import av høy og halm
Det har blitt importert mye høy og halm fra utlandet i høst som en følge av tørken i sommer. Risikoen for at det følger med sykdommer har derfor økt og man ønsker å iverksette tiltak for å sikre at import gjøres mer trygg.
Klart for Kingsland Oslo Horseshow
Igjen er det duket for god hestesport, opplevelser og ikke minst messe i Telenor Arena på Fornebu. Ett 30 talls firmaer har stands der man kan få alt fra ridehansker til ridehall.
Ny dyrehelseforskrift
I dagens samfunn er det et økende smittepress på alt dyrehold i Norge. Det er derfor laget en ny oppdatert dyrehelseforskrift som trådde i kraft 1 juli 2018. Den skal ivareta dyrehelsen på en bedre måte i form av forebyggende tiltak, kontroll og begrensninger ved sykdommer.
Er trådbiter fra høyballene et forurensningsproblem
Du har sikkert lagt merke til at det noen ganger ligger små trådbiter, sammen med høyballene. Trådbitene kommer fra pakketråden som ofte er blå og laget av syntetisk tau. Det er plast som ikke skal i naturen. Hva gjør din stall med dette?
Sikker import av høy
Vurderer du å importere høy fra utlandet så pass på at du følger regler og rådene fra Mattilsynet og Veterinærinstituttet, for å unngå at sykdommer skal komme med høyet inn til landet. Torsdag 19.juli avholdt de informasjonsmøte der de kom med viktig informasjon og huskeregler.
Omvisning på det nye Campus Ås
Norges nye storstue for hesteklinikk bygges på Ås i Akershus. Der vil hestene få de beste fasiliteter innen poliklinikk, medisinsk behandling og kirurgi. Hesteklinikken blir på hele 6400 kvadratmeter og skal tas i bruk etter sommeren 2020.
Informasjon om Salmonella
I disse dager er det seks staller som er smittet av salmonella, men flere dyrehold er båndlagt som følge av mulig smitte. Hva er Salmonella, hvordan sprer den seg videre og hva innebærer båndleggingen?
Aktiv stall på Søndre Paulshus
På den gamle slektsgården Søndre Paulshus har Even fått bygd opp Aktiv stall. Her går hestene ute hele døgnet og forsyner seg av både tilmålt høy og kraftfor.
Nasjonal veileder om hest
Det siste året har det blitt laget en Nasjonal veileder for hest. Den skal fungere som et oppslagsverk spesielt for kommuner, men blir et fint oppslagsverk også for politikere, skoler, helsevesenet, reiseliv og mange andre.
Skal klubben bygge eller driver den et hesteanlegg?
Norges Rytterforbund inviterer til Anleggskonferanse i Mai. Forbundet ønsker å gi klubber kompetent veiledning om bygg og drift av anlegg.
Trenger ikke vannes: Drammens nye ridebane ligger i et basseng
fOm det regner eller er strålende sol vil Drammens nye ridebane alltid ha lik og riktig fuktighet. Den nye banen trenger heller ikke bli vannet på tradisjonelt vis, da den ligger i et vannbasseng.
Kan få følger for hesteholdet
Endrede krav i gjødselvareforskriften kan påvirke antall hester man kan ha oppstallet på et sted, lengden på komposteringen og kan gi ekstra kostnader for drifter. Gjødsel fra hest og andre dyr er nemlig en utfordring for miljøet og blir ofte dårlig utnyttet. Dette ønsker Landbruks- og matdepartementet i samråd med Klima- og miljødepartementet å gjøre noe med.
Stor mangel på høy
De fleste som driver stall har fått med seg at det for mange har blitt en utfordring med å skaffe nok høy. Fjorårets dårlige produksjon kombinert med færre som produserer, har gjort at prisene har økt opp til 10 kroner pr kg mange steder. Hva er grunnen og hva kan man gjøre?
Mange hester kan ha det bedre
Årsrapporten til Mattilsynet om Dyrevelferd i 2017 viser at det fortsatt er store forbedringspotensialet innen hest. De fleste hesteholdere gir hestene et godt liv der de ikke lider, men det er for mange som ikke oppfyller regelverket. Skal man oppnå nullvisjonen til Mattilsynet er det enda en lang vei å gå for enkelte hesteholdere.
Tilskudd til ridebanebunn
To ganger i året kan rideklubber søke om tilskudd til ridebanebunner. For å kunne søke må man ha et budsjett og en plan for arbeidet. Hvor mye tiltaket vil koste er avhengig av mange faktorer som du kan lese om her.
Hest i næring 2018
Konferansen Hest i Næring avholdes 16.-17. februar under Arctic Equestrian Games. Dette er fjerde året konferansen avholdes med et tettpakket program. Stallmestern skal holde to av foredragene.
Side 1 av 15