Skip to content

Nyheter

Sluk i stall

Bygg og anleggBygge nyttStall bygg

Sluk og avløp i stall

Gulv der hester ferdes, bør være sklisikre, enkle å rengjøre og holdbare i forhold til slitasje og miljø. Samtidig må det ha sluk, slik at vann ved vasking eller lekkasje kan renne ut. Hvor skal de plasseres og hvordan skal de konstrueres og driftes?

paddock ved bebyggelse

Bygge nyttHar du byggeplaner?

Allergi og allergener

På et anlegg er det allergener fra hester, høy, støv, hestemøkk, o.a. i lufta, som kan være plagsomt for allergikere på stedet eller i nabolaget. Er dette noe man har gjort vurderinger av, i forhold til drift eller og under planlegging av nybygg?

Hovedsaker

Stall anlegg

En storstue for Dressur

Rett syd for Moss har et nytt praktanlegg for dressur vokst frem. Det er Andresens Dressage som på Evje Herregård har laget et praktanlegg for trening, avl og oppdrett av dressurhester.

Innhegning

Hvor stor bør en paddock være?

På hesteanlegg rundt om varierer størrelse og form på paddockene, men er man bevist på hvordan form og størrelse påvirker hva hestene får ut av tiden de står i dem? Stallmestern har undersøkt dette nærmere.

Organisasjoner

Lag en naturbane

Agria kan rapportere om at de i 2019 har hatt halthetsrelaterte skader på nærmere 40% av alle skader på hest. Agria ønsker derfor å øke kunnskapen om forebygging, ved bla å oppfordre til at man lager en naturbane. For å mottivere til dette vil de dele ut 120.000 kroner fordelt på tre rideklubber som bygger slike baner.

Personal

Lukter det hest av deg?

Hvor mange ganger har du ikke dradd fra stallen med stallklær og luktet hest. Har du tenkt på at mennesker som har allergi mot på hest eller høy kan reagere? Forskning bekrefter at du kan plage andre.

Daglige rutiner

Velg effektive fester til dekken

Det har vært skrevet mye om dekkenbruk. Både for og imot, men også om de forskjellige typene som fins. Vel så viktig er at festene er funksjonelle. For driftere av staller kan kronglete fester gi mye merarbeid.

Kubberød

bawa

Hest og husdyr SISU

Walber

Siste videoer

Om Stallmestern.no

Stallmestern, er et konsulent og rådgivningsfirma, som kan bistå med det meste rundt bygg og drift av hesteanlegg. Alt fra prosjektering av nye anlegg, rehabilitering av eksisterende, til bistand rundt ridebaner, ventilasjon, enkle spørsmål, osv.

Les mer om oss
Tilbake til toppen