Sunday, Oct 02nd

Sist oppdatert:07:40:10 AM GMT

Du er her: Bygg og anlegg Ridehall
Banner
Banner
Banner
Banner

Ridehall

Hvordan lage et solid ridebanevant

Plastplank over murVantet i et ridehus får ofte en hard medfart av traktor som bearbeider banen, av hestene selv eller fuktskader over tid. Det koster litt ekstra, men en løsning kan være å gjøre det så solid, at det holder like lenge som ridehallen selv.

Les mer …

Innerduk til plasthall

Ridehallen_blir_lys_og_fin_med_hvit_innerdukPlasthaller er enkle og billige å sette opp, men de har ofte noen minus sider sammenlignet med permanente haller. Det kan dryppe fra taket, de kan være litt mørke, kalde og det kan støye mer om det regner eller raser fra taket. Med en innerduk vil man slippe disse problemene.

Les mer …

Ridehaller av plast

Ridehall_utvendigHar man ikke flust med penger til bygging av ridehall så kan en plasthall være ett godt alternativ. Velger man en slik type hall kan den enten leases eller kjøpes. Dermed kan man velge om man får utgiften på driftsbudsjettet eller investeringsbudsjettet.

Les mer …

Vanningsanlegg i ridehall

vanningsdyepaskinnePRUte kan man enkelt vanne en ridebane, men inne krever det mer presisjon i forhold til mengde vann og hvor vannet lander. Utfordringen man ofte har i ridehallen er fuktskader på ridevant eller tørr bunn langs vantet. På samme tid kan man ofte ha en fuktig bunn innenfor sporet.

Les mer …

Speil i Ridehall

speil_m_OI en ridehall er speil ett viktig hjelpemiddel for ryttere under trening. Det å se hvordan en øvelse utføres, hvordan man sitter og generelt det å kunne se samtidig som man føler hvordan hesten bærer seg, er viktig for utviklingen av hest og rytter.

Les mer …

Hvorfor har man vant og hvordan bør det lages?

vant_hrkAlle som har vært i en ridehall har lagt merke til vantet. De fleste tenker vel ikke på det som noe mer enn det som rammer inn ridebanen. Spørsmålet er om vantet har flere funksjoner og er det noen krav til høyde, vinkling, materiell og byggemetode?

Les mer …

Vindu eller ikke vindu i ridehall

ridehallvindupiet Er vindu en uting eller en glede for rytter og publikum. Det er nesten like mange meninger som ryttere. Stallmestern har sett på saken og spurt rundt om i inn og utland.

Les mer …

Tribune på anlegget

TribuneaegMålet for alle som arrangerer ett stevne må være at det kommer masse mennesker som støtter opp om idretten og heier frem utøverne. Det er samtidig viktig at publikum har et godt sted å være, der de kan se godt, stå/sitte godt og er sikret for både hester og andre farer som kan oppstå, for eksempel brann.
Les mer …

Lys i ridehallen

lysridehallhosleEn godt opplyst ridehall er en glede for en vær rytter. Det finnes mange alternativer for belysning og bygget selv setter en del rammer for behovet.
Les mer …