Friday, Dec 14th

Sist oppdatert:09:51:09 AM GMT

Du er her: Nyheter Nyheter - drift relatert
Banner
Banner
Banner
Banner

Nyheter - drift relatert

Safety System med nyheter

nyklemmeSafety System har vært på markedet i 30 år og stadig kommer det nye løsninger. De første hindrene lagde Erkki til sin egen ridebane i 1989 fordi han syntes de tradisjonelle tre utstyret var for tungt.

Les mer …

Er trådbiter fra høyballene et forurensningsproblem

IMG 20180803 213333Du har sikkert lagt merke til at det noen ganger ligger små trådbiter, sammen med høyballene. Trådbitene kommer fra pakketråden som ofte er blå og laget av syntetisk tau. Det er plast som ikke skal i naturen. Hva gjør din stall med dette?

Les mer …

Stor mangel på høy

2018 02 13 08.32.29De fleste som driver stall har fått med seg at det for mange har blitt en utfordring med å skaffe nok høy. Fjorårets dårlige produksjon kombinert med færre som produserer, har gjort at prisene har økt opp til 10 kroner pr kg mange steder. Hva er grunnen og hva kan man gjøre?

Les mer …

Planeringsskjær

2017 10 13 13.31.17Mange steder kan en ridebanebunn se ut som et hav i storm og ikke som en stille morgen med havblikk. Utfordringen er da hvordan man får det helt flatt igjen. Erik Sommer har utviklet et planeringsskjær som gjør jobben.

Les mer …

Hjelp fra Hesteadvokaten

2017 10 14 13.03.09Noen ganger kan man trenge advokathjelp for å komme ut av en konflikt. Da er det godt å få hjelp fra noen som har erfaring med hest og kan «hestespråket». Hesteadvokaten har denne erfaringen og kan bistå i de fleste saker.

Les mer …

Godt kraftfôr fra PAVO

pavoprodukterI Norge er det flere firmaer som selger kraftfôr og tilleggsprodukter. Et av merkene som selges er PAVO fra Nederland. De har laget kraftfôr til hest siden 1968. Under Kingsland Oslo Horseshow viste de frem sine produkter.

Les mer …

Fôr kjøpt på internett

kraftforKraftfôr og tilleggsprodukter til hest kan man få kjøpt i butikker, på enkelte staller eller via internett. Man har mao flere muligheter nå enn før. Utvalget er blitt tilsvarende større.

Les mer …

En maskin alle kan kjøre

avantiEt hesteanlegg er avhengig av maskinell hjelp til driften. Samtidig er det ofte mange mennesker som bidrar i arbeidet, så det er en stor fordel om man har en maskin alle kan kjøre.

Les mer …

Egenutviklet slodd og harv fra Erik Sommer

Erik Sommer ridebaneharvsloddErik Sommer er aktiv konkurranserytter i dressur og har ridd på utallige ridebaner. Hans erfaring er at mange baner kunne vært bedre å ri på, om stedet hadde mer egnet redskap. Han har derfor laget et «infanterisikkert» kombiredskap.

Les mer …

Høytrykksvaskere med varmt vann

ipc varmtvannsvaskereSommeren er tid for vask av stallen og en høytrykksvaskere kan da være en god hjelp. For å bli ren på hendene bruker man varmt vann og såpe. På samme måte bør man bruke varmt vann ved den årlig stall vasken.

Les mer …

Spesialplast til rund- eller firkantballer

runballerDet produseres mye grovfor i Norge. Mye av dette pakkes i rund- eller firkantballer. Kvaliteten på plasten er i den sammenheng viktig for å ta vare på høyet. Sveriges Landbruksuniversitet (SLU) har i samarbeid med Trioplast utviklet en plast spesielt til dette bruk.

Les mer …

B-Wrap beskytter halmballene

halmpresseHar du vurdert å bygge et hus til halmballene for å ivareta kvaliteten? Nå kan man istedenfor bruke den nyutviklede B-Wrap til å pakke inn halmballene. Da kan de lagres ute på en like kvalitetsgod måte.

Les mer …

Rosa rundballer

rosa rundballHestesporten med dressur i spissen har lenge støttet Rosa sløyfe aksjonen. Nå kan også alle som produserer rundballer til hestefôr, støtte brystkreftforskningen.

Les mer …

Staldren fjerner farlig gasser

staldrenAmmoniakk, bakterier, soppsporer og fukt er med på å skape et klima man ikke ønsker i en stall. Et godt hjelpemiddel er å benytte Staldren ® i boksene. Under messen Agroteknikk 2015 viste det danske firmaet frem produktet.

Les mer …

Støvfritt dyrestrø

solor standSolør Agrotre produserer strø til hester av ren furu. Sammensetningen, valg av treslag og produksjonsmetode er nøye valgt for å få til et produkt som er best mulig for hestene. Under Oslo Horseshow viste Ole Petter Valby og Ine Tidemandsen frem produktet.

Les mer …

Sparking i bokseveggen

slutsparkat systemetEn hest som sparker i boksveggen har en uvane man ønsker å bli kvitt, men som ikke alltid er så lett å gjøre noe med. En løsning på problemet er å benytte QuitKick.

Les mer …

Side 1 av 7