Sunday, Oct 02nd

Sist oppdatert:07:40:10 AM GMT

Du er her: Drift av anlegg Økonomi
Banner
Banner
Banner
Banner

Økonomi

Får du det du betaler for?

hoy og gjormeDe fleste som har hest i Norge betaler for å ha den oppstallet og har da en kontrakt som forteller hva som er inkludert. Det er derimot tolkningsutfordringer rundt kvaliteten på det som er inkludert. Det være seg kvalitet på grovfôr, kvalitet på ridebanebunnen, underlag i paddocker og andre ting som går på kvalitet.

Les mer …

Gode sparetips

sparPenger har man sjelden overflod av når man driver med hest. Om man er smart så kan man allikevel få de kronene man har, til å holde lengre. Her er noen tips.

Les mer …

Hvordan få inn penger fra dårlige betalere

faktura innkrevning webAlle som selger tjenester rundt hest, vet at man i løpet av årene kommer borti dårlige betalere. Man kan ta en del forhåndsregler og man kan få hjelp om ikke regningene betales. Hjelpen kan komme fra et innkrevingsbyrå..

Les mer …

Kjenner du til kontantreglen?

hestehandelI 2011 ble skatteloven og momsloven endret. Målet var å få redusert svart betaling og dermed motvirke skatte- og avgiftsunndragelse.  Nå kan du bli medansvarlig for unndragelse om motparten ikke føler reglene.

Les mer …

Støtte fra Extra Stiftelsen

Hest_og_HelseHar man et prosjekt som fremmer fysisk og psykisk helse, mestring og livskvalitet, kan man søke om støtte fra Extra Stiftelsen. 24 hesterelaterte prosjekter har fått støtte de siste årene. Frist for å søke Hest og helse er 15.mai.

Les mer …

Her er svarene - hest og økonomi

PengerDet finnes mange spørsmål rundt hest og økonomi. Nå har det kommet en veileder som gir svar på alt fra hva som regnes for hobby, moms pliktig, fradragsberettiget, gevinster, sponsorer, jordbruk, osv.

Les mer …

Moms hva er det?

momsDet er mange som gjennom tidene har spart penger på å betale svart. Alternativet er hvitt, men hva er egentlig forskjellen på hvitt og svart bortsett fra svart er ulovlig? Hva har det å si for en som kjøper en tjeneste/vare og hvordan fungerer dette for en som selger tjenesten eller varen. Her kommer en kort innføring.

Les mer …

Hvordan spare strøm

sikringsskapnhs

Strøm er en av de store utgiftene for mange anlegg i dag. Selv om man prøver å være flink med å skru av en lampe eller to så blir det fort dyrt. Nedenfor er en del tips og ideer for hvordan du kan redusere strømutgiftene.

Les mer …

Sponsing

sponsingridehall

Når man hører ordet sponsing av anlegg og klubber, så tenker man ofte på reklame i hallen, på nettside eller trykt reklame i programmer og medlemsblader. Men sponsing kan være så mangt.

 

Les mer …

Hvordan få sponsorer

sponsingryttere

Gina Miles er en av USAs beste sprangryttere. I ett intervju på Talking Equine Network, forteller hun hvordan hun tenker når hun skulle få tak i sponsorer.

Les mer …

Faste kontra variable utgifter

Penger

Ingen ting er så enkelt som å bruke penger og ingen ting er så vanskelig som å spare dem. Med litt planlegging og noen ganger litt investeringer kan man allikevel spare utgiftene.

Les mer …

Hvordan få flere kunder

Fokuser_p_en_kundegruppeEr ikke kundegrunnlaget av det beste? Da kan det lønne seg å lage en klar strategi for hvem man ønsker som kundegruppe. På den måten er det lettere å lage et godt tilpasset tilbud, som vil kunne gi stedet en god økonomisk drift.

Les mer …