Sunday, Oct 02nd

Sist oppdatert:07:40:10 AM GMT

Du er her: Bygg og anlegg Baner
Banner
Banner
Banner
Banner

Baner

En bane kan være så mangt. Stallmestern.no vil berøre alt fra travbane, galoppbane, feltrittsbaner, ridebaner både av gress og grus til baner for islandshester og innendørsbaner. Hvordan en bane skal være varierer fra hvem du spør og hva slags aktivitet de bedriver med hesten. Det er også forskjell på en treningsbane og en konkurransebane. Om ikke det er nok så kan en måte å bygge opp en bane på, gi forskjellig resultat utifra hvor i landet materialet kommer fra. Vi vil prøve å gi deg ett overblikk i kunsten å lage en best mulig bane.

Hva trenger man av hindermateriell

IMG 20180930 131159Skal man arrangere ett sprangstevne må man ha et egnet utstyr som kan oppfylle hensikten med en sprangkonkurranse. Får å få til det, bør man ha mer enn bare stativer og bommer.

Les mer …

Mer enn bare støv

stover2En ridebane som støver gjør det fordi den er for tørr og har for mye små korn. Hvilken rolle har støvet og hva er egentlig støv? Kan man ikke bare vanne så er problemet løst?

Les mer …

Gummi i ridebaner – en kilde til forurensning?

ridebane med gummiForurensning av gummigranulat fra kunstgressbaner har vært mye omtalt i media. Har ridebaner med gummi samme utfordringer eller er det forskjeller på gummien og hva kan man gjøre?

Les mer …

Rullegrop

rullegropDe fleste dyr ønsker å ruller seg i gjørme eller sand. Hester har det på samme måte, men mange har ikke egnede rullegroper tilgjengelig. Gjør derfor hesten din en tjeneste og lage en rullegrop.

Les mer …

Elektronisk tidtaking

lystavlenPå sprangstevner ser man oftere enn før at det brukes elektronisk tidtakingsutstyr. Dette gir deltagerne en mer korrekt tid og dermed riktigere resultat. Samtidig er det mer spennende for publikum når de kan følge med på tidene. Hans Christian Glittenberg er mannen bak systemene som brukes.

Les mer …

Alt om dressurbanen

oppsettMange har nok opplevd å se at den oppsatte dressurrailen ikke er blitt kvadratisk. Hvordan gjør man det rett og hva er det ellers man bør tenke på for å få en korrekt dressurbane. Hva er reglene og hvordan kan man pynte banen?

Les mer …

Slodd og harv – hva er hva?

harv og slodd 3Banen må harves sier en rytter på stallen. En annen sier at banen må sloddes. Forvirring over hva som er hva, og når man skal gjøre hva, er stor. Slodding og harving er nemlig to forskjellige ting og brukes til forskjellige tider og ettersom hvilken type ridebane man har.

Les mer …

Bygg en longeringsbane

Sandbane_med_metallgjerdeAlle som har tilgang til en ridehall kan vel skrive under på at de har longert en hest i den en eller annen gang . Dette skaper derimot ofte konflikter ved at man hindrer andre som vil ri, er farlig om man mister hesten med andre tilstede og banen blir oppharvet.

Les mer …

Hinderløp på Øvrevoll

baksiden_av_gamle_hinderHinderløp på Øvrevoll Galoppbane er en actionfylt opplevelse for tilskuere, men for ryttere er det ti ganger’n. Sikkerheten er viktig og den har blitt mye bedre etter at de nye hekkene kom på Øvrevoll.

Les mer …

God gressbane til galoppering - hvordan måles det?

gressbanen_p_vrevollIngen ting er mer frihetsfølelse enn å galoppere på en grønn gressbane. Ofte rir man på en eng, men noen steder i landet har man laget egne gressbaner til trening. Skal man lage ett galoppspor på gress bør man lage gode og jevne forhold til hestene. På Øvrevoll pleies og måles gressbanen jevnlig.

Les mer …

Alt om hinderutstyr

Sponset_hinderDet finnes tusenvis av ridebaner i Norge og de fleste har hinderutstyr tilgjengelig til trening og konkurranser. Mange har laget sitt eget utstyr, mens andre har kjøpt ferdig fra leverandør. Standarden varierer mye men sikkerheten for hest og rytter må allikevel være topp.

Les mer …

Bygging av ridebane

Bygging_av_ridebaneEn ridebane skal gi hesten de beste muligheter for å prestere, uten å få skader på kort eller lang sikt. Banen skal samtidig gi rytter og hest så gode forhold som mulig for utførelsen av de øvelsene som de skal gjennomføre. I tillegg vet alle som rir at man ønsker en bane som ikke støver på varme dager og som har store vanndammer når det regner.

Les mer …

Gressbanen på Øvrevoll

ovrevoll4På Øvrevoll ligger Norges eneste galoppbane. Den har vært der siden 1932 og Stallmestern.no har sett nærmere på hvordan den er bygd opp, type gress og hvordan den vedlikeholdes.

Les mer …

Travbanen på Bjerke

bjerkeTravhestene kjører fortere og fortere på travbanene. Dette skyldes både avl, utstyr, kusk men ikke minst travbanenes forskaffenhet. Bjerke Travbane har som landets hovedarena fått en helt ny ombygd bane som satte 7 nye rekorder på litt over 3 måneder.

 

Les mer …

Hva skal man velge til bunn

drammennybanegress2En ridebunn er ikke hva det en gang var. Nå kan man få mange typer kunststoff og naturmateriell levert til anlegget. Det burde derfor være lett, men utfordringen er mange og gjør at det var enklere før. 

 

Les mer …

Variert underlag for hest er best

hestpabakketopp

De fleste skader på hest dreier seg om bena til hestene. Skyldes dette at hestene ikke har sterke nok ben, ren tilfeldighet eller feil bruk? Svaret er nok tredelt, men man kan i alle fall forebygge en god del med bruk og tilrettelegging akkurat som eksempelet nedenfor med barn og skolens uterom.

Les mer …