Sunday, Oct 02nd

Sist oppdatert:07:40:10 AM GMT

Du er her: Bygg og anlegg Innhegning
Banner
Banner
Banner
Banner

Innhegning

Hvor stor bør en paddock være?

paddocker vinter forsok 3På hesteanlegg rundt om varierer størrelse og form på paddockene, men er man bevist på hvordan form og størrelse påvirker hva hestene får ut av tiden de står i dem? Stallmestern har undersøkt dette nærmere.

Les mer …

Paddock rett ut fra boksen

paddocrettut4

Bygger man en ny stall, kan det være en god løsning å lage bokser med egne paddocker rett utenfor. Dette kan spare arbeidskraft ved foring og ved utslipp og inntak. Steder som har en slik løsning i dag, sier de er godt fornøyde.

Les mer …

Gjerdestolper og impregnering

impregnerte stolperHva er egentlig impregnert materiale? Hvordan lages dette og er det noen forskjeller i impregneringen? Hva er kravet til gjerdestolper?

Les mer …

Not wanted – Gullregn

gullregn3Beitetiden nærmer seg og da bør områdene sjekkes for giftige planter. En av dem er gullregn. Dette er en hageplante som ikke skulle spre seg, men det har man flere eksempler på at den har gjort.

Les mer …

Frostfri drikkeautomat

2016 02 24 11.11.33Hester skal ha tilgang til vann også om vinteren. I det Norske klimaet er kulde derimot en stor fiende i den sammenheng. Man kan løse problemet med strøm, men nå kan man også benytte frostfri vannautomat uten strøm.

Les mer …

Mange løsninger på frostfritt vann

frostfritt vannkarHakking av is i et frossent vannkar en mørk morgen i januar, er ikke det som gir den gode start på dagen. Stallmestern har tidligere skrevet om forskjellige løsninger for å unngå dette, men her er en samlet oversikt.

Les mer …

Piggtråd i skog og eng

piggtradFør i tiden var piggtråder mye brukt som innhegning for dyr på beite. Det er nå ikke lov å sette opp nye, men gamle gjerder som er hele og i bruk kan i noen tilfeller stå. Derimot er det mange gjerder som forfaller og som kan betegnes som forbudte. Disse må man fjerne.

Les mer …

Avlange paddocker er bedre enn firkantede

stolper med plastrorSkal du bygge paddocker så vurder nøye arealet og formen på den enkelte paddock. Velger du en god løsning kan det gi hestene mer bevegelse i løpet av dagen.

Les mer …

Strømgjerde

strmgjerderEt strømgjerde er til for å holde hestene inngjerdet på et bestemt området. Kommer de løs kan de skade seg selv, andre hester, dyr og eiendeler. I slike tilfeller kan du risikere å bli stilt til ansvar for skadene. Monter derfor strømgjerder slik at du gjør alt du kan for å hindre løse hester.

Les mer …

Gjerdestolper

hester_pa_beite_8Et godt hestegjerde som ser fint ut og som holder hestene inngjerdet, er sammen med en god stall, det viktigste man trenger til hesteholdet. Det finnes mange typer gjerder på markede og man kan lage gjerde selv.

Les mer …

Det gode beiteområdet

hester_pa_beite_6Et godt beite er et gjennomtenkt og planlagt beite. Vi har sett på hva man må huske på for å få til dette slik at hestene vil trives og at alle lover og regler blir fulgt.

Les mer …

Strømgjerder om vinteren

hestisnoInngjerding om vinteren kan ofte by på utfordringer for de som driver stall i Norge. Det hele blir ekstra tungt når hester rømmer og gjerder må repareres daglig og man må finne provisoriske løsninger.

Les mer …

Leskur

leskurbullern

Villhestene søkte ly under trær, fjellknauser og andre formasjoner i naturen som ga dem le for regn og vind. De fant også le for stekende sol slike steder. Hester i dag står ofte på små områder uten steder å gjemme seg for det været har å by på.

Les mer …

Farlige gjerder

jerdestarumVåren 2006 skjedde det som ikke skal skje. Lars Birkedal på Norsk Hestesenter red på utebanen idee hesten hans ble skremt – Den hoppet til siden og landet oppå en av gjerdestolpene av tre.
Les mer …

Krav og løsninger til paddocker

paddock

Norge har en variert topografi. Noen steder er det stein og fjell, andre steder ren jord, men det er steder der det er mest sand og grus. Det som derimot gjelder alle steder er at paddockene ikke skal være skadelig for hestens helse, hover og sikkerhet.

Les mer …