Sunday, Oct 02nd

Sist oppdatert:07:40:10 AM GMT

Du er her: Bygg og anlegg Stall bygg
Banner
Banner
Banner
Banner

Stall bygg

Hvor går luftstrømmen i din stall

IMG 20190925 103527Hestene skal ha ett godt inneklima og utskiftning av luft er derfor essensielt for å få vekk gasser, støv, fukt og annen forurenset luft. For å få til det må det være god sirkulasjon alle steder i stallen. Hvordan kan man så vite om det er god sirkulasjon?

Les mer …

Rust i armering og betong som løsner

armering rustSlitasje og skader på betonggulv kan man ofte se i eldre staller. Blir skadene for store kan det føre til at bygget ikke kan brukes mer uten rehabilitering. Man kan derimot stoppe eller forhindre skader med enkle grep.

Les mer …

PVC vinduer til stallen

pvc vinduerVinduer av tre ser flott ut, men et fuktig stallmiljø kan gi behov for et oftere vedlikehold av vinduene enn i et bolighus. Skraping og maling er en tidkrevende og ikke alltid en lystbetont oppgave. Løsningen kan være PVC vinduer.

Les mer …

PVC strips til dører, le- og utegangsskur

 

hest gjennom plaststrimlerDet er mange som har utegang- eller leskur til hestene. Det kan bli derimot bli kaldt for dem om vinteren. PVC strimler kan være en løsning. Strimlene kan også brukes ved vanlige stalldører.

Les mer …

Glatt stallgang?

blastring maskin og glatt gulvHar du et glatt betonggulv i stallen? Det finnes da det flere muligheter for å forbedre dette. Man kan legge på gummimatter, flytende gummi, sagflis, o.a. Et godt alternativ er å blastre opp betongen.

Les mer …

Oppbevaring av kraftfôr

kraftforKraftfôr er en viktig del av hestenes kosthold og den fortjener en god oppbevaring, som er fri for skadedyr og hvor renslighet og holdbarhet blir fulgt opp. Alt dette er viktig for å opprettholde en god kvalitet på fôret og dermed gi hestene maks utbytte av fôret.

Les mer …

Foringsmaskin til kraftfôr

Foringsmaskiner_hos_Steinar_HammersborgEn hest vil normalt spise jevnt utover hele dagen, men i vårt hestehold er det vanskelig å få til når det spesielt kommer til kraftfôr. Mange foringer ville gi mye ekstra arbeid, men ved hjelp av maskiner kan man både gi hestene oftere mat og samtidig spare tid og penger.

Les mer …

Belysning av rømningsveier

Utgangs_skilt_med_hestDersom man skulle få en brann i ett anlegg så er det ofte stor sjanse for at strømmen går og at rom fylles med røyk. I slike situasjoner kan det være vanskelig å finne veien ut. Det kan også være vanskelig å finne hvor døråpninger til hestene er. Merking er da redningen.

Les mer …

Unngå støt i stallen

Viktig_med_jording_slik_at_ikke_hestene_fr_stt_nr_de_drikker_vannDet å få strøm i kroppen er både ubehagelig, men kan være direkte farlig. Det samme gjelder for en hest og for bygningen i seg selv. Det kan ta fyr om alt går riktig galt. Alle disse farene kan du forebygge ved hjelp av god jording og et anlegg som er i orden.

Les mer …

Måling av trekk

Varmelekasjedetektor_referansepnkt_grntlysI en stall er det ofte flere steder der kald luft kommer inn om vinteren. Det er derimot ikke alltid like lett å vite hvor dette er. På markede kan man for en billig penge kjøpe et IR termometer som kan finne trekken.

Les mer …

Snøfangere - en god sikkerhet

snfangerDet raser snø fra stalltak og ridehaller gjennom hele vinteren på de fleste steder.  Dessverre kan det skje ulykker som følge av det. Som eier kan du bli stilt til ansvar for mangel på sikring. Monterer du derimot snøfangere kan det bidra til å redusere denne faren.

Les mer …

Skilt på boksdørene

boksveggskilt2Når man kommer inn i en stall er det helhetlige utseende man får av stedet en viktig faktor for trivsel. Slitte, skeive og uleselige skilt bidrar ikke til ett godt inntrykk. Mange lager disse skiltene selv, men mange typer kan også kjøpes.

Les mer …

Lag et salrom

Diverse_piskerAlt for ofte løsner en søm på et hodelag eller en stigbøylerem. Det de fleste av oss kjøper da en ny. Har man derimot litt plass kan man for en relativ billig penge og litt tid lage et fint lite salmakerverksted.

Les mer …

Bruk av gummimatter i stall

gummimatte_p_vegg_i_boksGummimatter blir brukt mer og mer i hesteanlegg rundt om i landet. De brukes på mange ulike steder på anleggene og det finnes mange firmaer som har utviklet spesialmatter for de ulike behovene. Fordelene er ofte besparelser økonomisk, fordeler for hestene og ikke minst for miljøet i form av mindre støy. Gummimatter har derimot som alt annet også noen mindre heldige sider.

Les mer …

Ombygning - fra fjøs til stall

dobbelboks_p_NHSMange driftsbygninger er hovedsakelig bygget for kyr. Hest har derimot blitt en mulighet for driftsinntekt som mange ønsker å ta del i ved å bygge om rom fra kyr til hest. Dette kan by på en del utfordringer men muligheter finnes.

Les mer …

Løftekran på Starum

Gripekloa_til_kranenForing av hester er ofte en tung oppgave. Store anlegg bruker ofte store rundballer eller firkantballer. På Norsk Hestesenter bruker de firkantballer som de løfter opp på tralle og frakter rundt i stallene. Dette gjøres ved en hendig kran som de har fått laget.

 

Les mer …

Side 1 av 3