Slitasje og skader på betonggulv kan man ofte se i eldre staller. Blir skadene for store kan det føre til at bygget ikke kan brukes mer uten rehabilitering. Man kan derimot stoppe eller forhindre skader med enkle grep.
Stall bygg
Rust i armering og betong som løsner
PVC vinduer til stallen
Vinduer av tre ser flott ut, men et fuktig stallmiljø kan gi behov for et oftere vedlikehold av vinduene enn i et bolighus. Skraping og maling er en tidkrevende og ikke alltid en lystbetont oppgave. Løsningen kan være PVC vinduer.
PVC strips til dører, le- og utegangsskur
Det er mange som har utegang- eller leskur til hestene. Det kan bli derimot bli kaldt for dem om vinteren. PVC strimler kan være en løsning. Strimlene kan også brukes ved vanlige stalldører.
Glatt stallgang?
Har du et glatt betonggulv i stallen? Det finnes da det flere muligheter for å forbedre dette. Man kan legge på gummimatter, flytende gummi, sagflis, o.a. Et godt alternativ er å blastre opp betongen.
Oppbevaring av kraftfôr
Kraftfôr er en viktig del av hestenes kosthold og den fortjener en god oppbevaring, som er fri for skadedyr og hvor renslighet og holdbarhet blir fulgt opp. Alt dette er viktig for å opprettholde en god kvalitet på fôret og dermed gi hestene maks utbytte av fôret.
Foringsmaskin til kraftfôr
En hest vil normalt spise jevnt utover hele dagen, men i vårt hestehold er det vanskelig å få til når det spesielt kommer til kraftfôr. Mange foringer ville gi mye ekstra arbeid, men ved hjelp av maskiner kan man både gi hestene oftere mat og samtidig spare tid og penger.
Belysning av rømningsveier
Dersom man skulle få en brann i ett anlegg så er det ofte stor sjanse for at strømmen går og at rom fylles med røyk. I slike situasjoner kan det være vanskelig å finne veien ut. Det kan også være vanskelig å finne hvor døråpninger til hestene er. Merking er da redningen.
Unngå støt i stallen
Det å få strøm i kroppen er både ubehagelig, men kan være direkte farlig. Det samme gjelder for en hest og for bygningen i seg selv. Det kan ta fyr om alt går riktig galt. Alle disse farene kan du forebygge ved hjelp av god jording og et anlegg som er i orden.
Måling av trekk
I en stall er det ofte flere steder der kald luft kommer inn om vinteren. Det er derimot ikke alltid like lett å vite hvor dette er. På markede kan man for en billig penge kjøpe et IR termometer som kan finne trekken.
Snøfangere - en god sikkerhet
Det raser snø fra stalltak og ridehaller gjennom hele vinteren på de fleste steder. Dessverre kan det skje ulykker som følge av det. Som eier kan du bli stilt til ansvar for mangel på sikring. Monterer du derimot snøfangere kan det bidra til å redusere denne faren.
Skilt på boksdørene
Når man kommer inn i en stall er det helhetlige utseende man får av stedet en viktig faktor for trivsel. Slitte, skeive og uleselige skilt bidrar ikke til ett godt inntrykk. Mange lager disse skiltene selv, men mange typer kan også kjøpes.
Lag et salrom
Alt for ofte løsner en søm på et hodelag eller en stigbøylerem. Det de fleste av oss kjøper da en ny. Har man derimot litt plass kan man for en relativ billig penge og litt tid lage et fint lite salmakerverksted.
Bruk av gummimatter i stall
Gummimatter blir brukt mer og mer i hesteanlegg rundt om i landet. De brukes på mange ulike steder på anleggene og det finnes mange firmaer som har utviklet spesialmatter for de ulike behovene. Fordelene er ofte besparelser økonomisk, fordeler for hestene og ikke minst for miljøet i form av mindre støy. Gummimatter har derimot som alt annet også noen mindre heldige sider.
Ombygning - fra fjøs til stall
Mange driftsbygninger er hovedsakelig bygget for kyr. Hest har derimot blitt en mulighet for driftsinntekt som mange ønsker å ta del i ved å bygge om rom fra kyr til hest. Dette kan by på en del utfordringer men muligheter finnes.
Løftekran på Starum

Påstigningsrampe for ryttere
Ikke alle tar fart og hiver seg opp på hesteryggen som en ekte Indianer. En krakk kan derfor være et godt hjelpemiddel, men man må ha en påstigningskrakk som er sikker for hest og rytter.
Side 1 av 3