Sunday, Oct 02nd

Sist oppdatert:07:40:10 AM GMT

Du er her: Drift av anlegg Daglige rutiner
Banner
Banner
Banner
Banner

Daglige rutiner

Vedlikehold av ridebane – Hva er riktig?

harv og slodd 3bHva som er rett og galt er det mange meninger om, men en ting er helt sikkert, og det er at om banen er ujevn, støver, løs og eller varier om det er flere som har ansvar, så gjøres noe galt.

Les mer …

Velg effektive fester til dekken

fester2Det har vært skrevet mye om dekkenbruk. Både for og imot, men også om de forskjellige typene som fins. Vel så viktig er at festene er funksjonelle. For driftere av staller kan kronglete fester gi mye merarbeid.

Les mer …

Nok vann til hestene om sommeren

1000lmedflotor4Om sommeren er det viktig at hestene drikker nok vann og for de som skal gi hestene dette, kan det bli mye bæring. Det fins derimot flere smarte løsninger.

Les mer …

Gjødselplukke maskin

DSC 0071Fjerning av hestemøkk er viktig, men ikke alltid den enkleste og morsomste jobben. Spesielt er det vanskelig å fjerne hestemøkk fra gress med greip. En gjødselplukkemaskin kan da være en god løsning.

Les mer …

Hønsehirse

honsehirseHønsehirse er et av de mest uønskede ugressene i verden. Ugresset finnes oftest i korn, poteter og grønnsaker, men kan forekommer i eng og beiter. I tørkeperioder klarer hønsehirsen seg godt. Hestemøkk er med på å spre ugresset.

Les mer …

Produksjon av grovfôr og pris

2017 07 05 15.42.55Man skulle tro at det å produsere gress er en enkel sak, men det ligger mye arbeid bak et godt resultat og man er også væravhengig i forhold til hvor mye man får ut av et jordet. Det er grunnene til at grovfôr blir en betydelig kostand ved å ha en hest.

Les mer …

Viktig å møkke ute

mokkDet er sommer og alt gror. Det gjør også parasitter som gror og utvikler seg i hestemøkka. Tar du arbeidet med å møkke vil hesten få mindre plager utvendig som innvendig, og du får mer spisbart gress til hestene. Det er mao bare gevinst ved å møkke.

Les mer …

Tid for kantrydding

kantrydding med motorsagNorge gror igjen og det gjelder ikke minst kantene på jorder og beiter. Gevinsten man får ved å rydde, er både større område, mer lys på jorda, som igjen gir bedre kvalitet, og det estetiske blir finere for oss mennesker. Våren er en fin ryddetid.

Les mer …

Kontroll av hestehenger

kontroll11Hvert tredje år må hestehengere som ikke brukes i næring til kontroll hos Statens vegvesen. De rapporterer videre til Mattilsynet som sitter med den formelle godkjenningen.

Les mer …

Tips fra Safety-system

klemmenDet populære hindersystemet fra Safety-system finnes i hele landet. Mange steder finnes det derimot klemmer som er for stramme, bøyd eller for slakke.

Les mer …

Gode tips for sjekk av gjerdene før vinteren

strtrd med sn pFør frosten setter seg i bakken og snøen laver ned, er det smart og sjekke gjerdene før vinteren. Årlig fylles media med nyheter om hester på rømmen. Som oftest går det bra, men viktig å sikre seg så godt man kan.

Les mer …

Hestesko kast

hestesko til gjenvinningDaglig skiftes det tusenvis av hestesko i landet. Mange av hovslagere lar disse ligge igjen i stallen. Der samles de enten i en haug i lang tid eller man hiver dem i søpla. Hestesko er derimot et resirkulerbart metall, som bør gå til gjenvinning.

Les mer …

Mange typer spenner på dekken

Spenner3Har du oppgaven med å legge dekken på hele stallens hester før de tas ut? Da har du kanskje brukt litt tid på å reflektere over alle de forskjellige spennene som finnes. De kan være raske å feste eller man kan bruke lang tid. Metallet kan være dårlig og ryke, det kan gi allergi, osv.

Les mer …

Salting av ridebane

Sn_p_banenGodt fryste ridebaner er en stor utfordring i Norge om vinteren. Et alternativ som mange bruker er å salte banen. Kanskje ikke det helt miljøvennlige, men det finnes flere typer så velg rett, bruk riktig mengde og vurder evt. en kombinasjon av salt og utbedring av bunden.

Les mer …

Fugler i stall og hall – et problem

Fugler_i_stallFuglekvitter kan være en beroligende og koselig lyd, men vi vil aller helst høre den utendørs. Det er derimot mange fugler som trives godt innendørs i staller og ridehaller. Dette kan fort bli et problem for hester og mennesker.

Les mer …

Plast stolper som gjerde forlengere

Gjerde_forlengelseSnøen har kommet i store mengder i store deler av landet. For mange blir strømtrådene fra i sommer vel lave for hestene som nå står på store hauger av snø. Dette kan derimot løses på en grei måte ved hjelp av plaststolper, strømtråd og en del strips.

Les mer …

Side 1 av 3