Friday, Jul 01st

Sist oppdatert:10:34:22 PM GMT

Du er her: Nyheter Nyheter - drift relatert Flis i Rundballer fra Renflis.no
Banner
Banner
Banner
Banner

Flis i Rundballer fra Renflis.no

RenflisI løpet av et halvt år har Romerike Trelast hatt stor suksess med flis innpakket som rundballer. Nå sender de over hele landet sier Erik Sundquist under Kingsland Oslo Horse Show.

Flis er et produkt som man får i små firkantballer eller løst i konteiner. Nå kan man få flisen i stor rundball. Romerike Trelast as begynte produksjonen for ett år siden og har i år et mål om å selge 6000 rundballer med flis. Vi er godt på vei sier Erik.

Flisen leveres som kutterflis, råflis eller en blanding av kutter og råflis. Råflisen inneholder 55-60% fuktighet og er veldig fin for hester som tåler lite støv.

Fordelen med rundballene er at de er lagringsbestandige, mer kostnadseffektive i forhold til transport, lagring og håndtering i tillegg til at plasten beskytter flisen mot forurensning og nedbrytning – sier Erik.

Flisen som brukes er restprodukt etter produksjon av planker og andre trelastmaterialer. Firmaet har kjøpt en maskin som klarer å pakke flisen som rundballer. De benytter 7 lag med plast slik at kvaliteten er som da den ble laget om du åpner den ett halvt år senere.

Rundballene veier 260 kg for en med kutterflis, 570 kg for en med råflis og 490 kg for en med blanding.

Les mer om Ren flis her