Friday, Jun 05th

Sist oppdatert:08:47:40 AM GMT

Du er her: Hjem

Ridehall

I Norge er det mange hundre ridehus og det bygges stadig nye. Utseende og størrelse messig varierer det noe, men de bygges stort sett etter samme mal. På disse sidene vil du kunne lese alt om bygging av enkel til mer forseggjorte ridehaller. Vi vil også gi inspirasjon til nytenkning og reportasjer fra haller under bygging og tanker rundt haller. Dersom dere planlegger eller er i gang med bygging hører vi gjerne fra dere så vi kan følge opp prosessen.

 

Hvordan lage et solid ridebanevant

Plastplank over murVantet i et ridehus får ofte en hard medfart av traktor som bearbeider banen, av hestene selv eller fuktskader over tid. Det koster litt ekstra, men en løsning kan være å gjøre det så solid, at det holder like lenge som ridehallen selv.

Innerduk til plasthall

Ridehallen_blir_lys_og_fin_med_hvit_innerdukPlasthaller er enkle og billige å sette opp, men de har ofte noen minus sider sammenlignet med permanente haller. Det kan dryppe fra taket, de kan være litt mørke, kalde og det kan støye mer om det regner eller raser fra taket. Med en innerduk vil man slippe disse problemene.

Ridehaller av plast

Ridehall_utvendigHar man ikke flust med penger til bygging av ridehall så kan en plasthall være ett godt alternativ. Velger man en slik type hall kan den enten leases eller kjøpes. Dermed kan man velge om man får utgiften på driftsbudsjettet eller investeringsbudsjettet.

Vanningsanlegg i ridehall

vanningsdyepaskinnePRUte kan man enkelt vanne en ridebane, men inne krever det mer presisjon i forhold til mengde vann og hvor vannet lander. Utfordringen man ofte har i ridehallen er fuktskader på ridevant eller tørr bunn langs vantet. På samme tid kan man ofte ha en fuktig bunn innenfor sporet.

Speil i Ridehall

speil_m_OI en ridehall er speil ett viktig hjelpemiddel for ryttere under trening. Det å se hvordan en øvelse utføres, hvordan man sitter og generelt det å kunne se samtidig som man føler hvordan hesten bærer seg, er viktig for utviklingen av hest og rytter.

Side 1 av 2