Friday, Jun 05th

Sist oppdatert:08:47:40 AM GMT

Du er her: Hjem

Økonomi

I Norge er hestehold blitt en stor næring om man tar med alle sider av hestenæringen. For mange er det derimot en utfordring å få pengene til å strekke til. Du vil på disse sidene finne enn innføring i alt fra budsjettering, regnskap, moms til finansiering og gode tips for lønnsom drift.

Får du det du betaler for?

hoy og gjormeDe fleste som har hest i Norge betaler for å ha den oppstallet og har da en kontrakt som forteller hva som er inkludert. Det er derimot tolkningsutfordringer rundt kvaliteten på det som er inkludert. Det være seg kvalitet på grovfôr, kvalitet på ridebanebunnen, underlag i paddocker og andre ting som går på kvalitet.

Gode sparetips

sparPenger har man sjelden overflod av når man driver med hest. Om man er smart så kan man allikevel få de kronene man har, til å holde lengre. Her er noen tips.

Hvordan få inn penger fra dårlige betalere

faktura innkrevning webAlle som selger tjenester rundt hest, vet at man i løpet av årene kommer borti dårlige betalere. Man kan ta en del forhåndsregler og man kan få hjelp om ikke regningene betales. Hjelpen kan komme fra et innkrevingsbyrå..

Kjenner du til kontantreglen?

hestehandelI 2011 ble skatteloven og momsloven endret. Målet var å få redusert svart betaling og dermed motvirke skatte- og avgiftsunndragelse.  Nå kan du bli medansvarlig for unndragelse om motparten ikke føler reglene.

Støtte fra Extra Stiftelsen

Hest_og_HelseHar man et prosjekt som fremmer fysisk og psykisk helse, mestring og livskvalitet, kan man søke om støtte fra Extra Stiftelsen. 24 hesterelaterte prosjekter har fått støtte de siste årene. Frist for å søke Hest og helse er 15.mai.

Side 1 av 3