Friday, Jun 05th

Sist oppdatert:08:47:40 AM GMT

Du er her: Hjem

Daglige rutiner

Det å drive alt fra en enkel liten stall til et stort anlegg krever mye arbeid. Under daglig rutiner vil vi belyse alt fra foring, møkking via hestehåndtering, renhold til arrangementer og transport.  Dette er et stort tema med hundrevis av løsninger så har du andre måter, tips eller erfaringer rundt temaene så er vi glade for at du tar kontakt. 

Velg effektive fester til dekken

fester2Det har vært skrevet mye om dekkenbruk. Både for og imot, men også om de forskjellige typene som fins. Vel så viktig er at festene er funksjonelle. For driftere av staller kan kronglete fester gi mye merarbeid.

Nok vann til hestene om sommeren

1000lmedflotor4Om sommeren er det viktig at hestene drikker nok vann og for de som skal gi hestene dette, kan det bli mye bæring. Det fins derimot flere smarte løsninger.

Gjødselplukke maskin

DSC 0071Fjerning av hestemøkk er viktig, men ikke alltid den enkleste og morsomste jobben. Spesielt er det vanskelig å fjerne hestemøkk fra gress med greip. En gjødselplukkemaskin kan da være en god løsning.

Hønsehirse

honsehirseHønsehirse er et av de mest uønskede ugressene i verden. Ugresset finnes oftest i korn, poteter og grønnsaker, men kan forekommer i eng og beiter. I tørkeperioder klarer hønsehirsen seg godt. Hestemøkk er med på å spre ugresset.

Produksjon av grovfôr og pris

2017 07 05 15.42.55Man skulle tro at det å produsere gress er en enkel sak, men det ligger mye arbeid bak et godt resultat og man er også væravhengig i forhold til hvor mye man får ut av et jordet. Det er grunnene til at grovfôr blir en betydelig kostand ved å ha en hest.

Side 1 av 9